miserabilism

music gets the best of me, but you get the rest of me
17 december, 2006
På spaning efter den skugga som flytt
Bild på Kirsty Hawkshaw

Det finns alltid några artister som liksom bara finns där. Kanske till och med artister, eller remixare, som man gillar riktigt mycket varje gång man hör deras grejer. Men det kommer liksom inte längre än så. Man bryr sig aldrig om att söka djupare i katalogen.

Way Out West var precis en sån artist. Fram till väldigt nyligen.

I fallet Way Out West har jag i princip nästan enbart stött på dem i deras roll som omstöpare av andras färdiga alster. Ironiskt nog var det Nick Warrens och Jody Wisternoffs snart åtta år gamla remixer av Art of Noise "Dreaming in Colour" som var det som fick mig att göra slag i saken när jag återupptäckte de remixerna i samband med dagensskiva.com:s stora Art of Noise-special. På det stora hela är "Dreaming in Colour" körd genom Way Out West-filtret kanske inte radikalt annorlunda jämfört med den otvättade versionen, men Way Out West gör ett bra jobb med små medel.

Men det var när började leta i Way Out Wests egenkomponerade verk som det började bli riktigt intressant. De två första albumen. Vemodigt tranceig och progressiv melodihouse som jag är sådär hopplöst svag för. Särskilt som de flesta artister som gör den här typen av musik ofta hittar enastående kvinnliga röster som gjorda för att ge själv och färg åt texterna. Lyfta dem högre än det rent litterära värdet någonsin kan göra.

På Way Out Wests andra album, "Intensify", är Tricia Lee Kelshall precis en sådan röst när hon tar sig an "Mindcircus". Men ännu lite mer smälter jag förstås när Way Out West haft den goda smaken att bjuda in världens bästa Kirsty Hawkshaw, en gång i tiden rösten i Opus III ("It's a Fine Day", ni vet). Smattrande percussion, svävande slingor, burkigt sorgligt piano, en bortglömd flöjt. Och så, förstås förstås förstås, Kirstys underbart viskande röst. Så där sorgsen som den nästan bara kan vara i precis den här typen av musik.
You shouldn't depend on me
I see it differently
But I'm always grateful
when another soul believes in me

Held hostage in a dream
following the shadow of a shadow


Way Out West feat. Kirsty Hawkshaw "Stealth (Way Out West Club Mix)"

Etiketter: ,

posted by miserabilism @ 22:14  
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home
 

© 2006 miserabilism | Blogger Templates by Gecko & Fly.
No part of the content or the blog may be reproduced without permission.

 
lonely girl dekorbild
 

Web This Blog
Om mig


Namn: miserabilism
E-post: miserabilism@gmail.com

Mer information

Senaste inläggen
Arkiv
Här skriver jag också
Länkar
Prenumeration