miserabilism

music gets the best of me, but you get the rest of me
30 mars, 2009
Oingo Boingo - Just Another Day (1985)


Simple Minds, U2, Devo, Duran Duran och en hel hög av de band som ofta fanns med på brittiska åttiotalspopsamlingar av typen "Now That's What I Call Music" – i någon slags smältdegel till bredden fylld med ovanstående band hittar vi Oingo Boingo.

Även om jag både hört och hört talas om Oingo Boingo har de alltid bara varit en enda låt för mig: "Weird Science" från filmen med samma namn från 1985. Och just på skivor med filmmusik hittar vi en stor del av gruppens hits. Kanske är det inte så konstigt med tanke på att ett av namnen som dolde sig bakom gruppen, som 1972 föddes som The Mystic Knights of the Oingo Boingo, var Danny Elfman. Samme Elfman som under åttiotalet började att göra sig ett namn som filmmusikkompositör, främst i filmer av Tim Burton. 1985, samma år som "Just Another Day" och "Weird Science" släpptes, fick Elfman sitt genombrott som filmmusikkompositör i och med "Pee-Wee's Big Adventure".

Och de allra flesta har förmodligen också hört hans arbete i en vid det här laget mest seglivade tv-signaturer världen upplevt: den till "The Simpsons".


Oingo Boingo - Just Another Day

(For the Love of Jof är en resa genom digitaliserandet av en hel hög vinylskivor som dagensskiva-forumveteranen jof dumpade på min hallmatta eftersom han hade tröttnat på att ha dem liggande)

Etiketter: , , ,

posted by miserabilism @ 20:56  
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home
 

© 2006 miserabilism | Blogger Templates by Gecko & Fly.
No part of the content or the blog may be reproduced without permission.

 
lonely girl dekorbild
 

Web This Blog
Om mig


Namn: miserabilism
E-post: miserabilism@gmail.com

Mer information

Senaste inläggen
Arkiv
Här skriver jag också
Länkar
Prenumeration