miserabilism

music gets the best of me, but you get the rest of me
30 mars, 2009
Miles Watson - You're My Everything (Instrumental) (1982)


Jof undrade häromdagen varför det är så lite verkstad och, tja, även så lite prat. Helt rätt, Projekt Jof har varit galet eftersatt ganska länge nu. Dags att ändra på det och shejpa upp det här fjollträsket.

Miles Watson var en ny bekantskap för mig. Inte särskilt konstigt, efter som det bara verkar ha blivit en enda tolva i eget namn, om man får tro discogs.com. Och den tolvan heter "You're My Everything".

När Miles drar igång är det stråkregnande mjukissoul som står på programmet. Försynt och bitvis ensamt vackert så det förslår. Den bästa versionen hittar vi däremot när vi vänder på tolvan och låter nålen nudda b-sidan. Inget ont om Miles sånginsatser, men i det här fallet svävar "You're My Everything" faktiskt som högst när Miles kliver åt sidan och låter instrumenten tala själva. Då får stråkarna och framförallt Don Hahns trumpet allt ljus på sig själva och helt plötsligt börjar jag tänka på Double och deras "Glidin'" och "The Captain of Her Heart". Det är en väldigt bra association.

Det visar sig dessutom att jag faktiskt hört Miles verk tidigare. Åtminstone ett av dem, men å andra sidan desto oftare. Miles verkar nämligen vara en av pennorna bakom Elektrik Funks electroklassiker "On a Journey (I Sing the Funk Electric)". Inte det sämsta.


Miles Watson - You're My Everything (Instrumental)(For the Love of Jof är en resa genom digitaliserandet av en hel hög vinylskivor som dagensskiva-forumveteranen jof dumpade på min hallmatta eftersom han hade tröttnat på att ha dem liggande)

Etiketter: , , ,

posted by miserabilism @ 20:52  
1 Comments:
  • At 12:25, Anonymous Anonym said…

    Instr. vers. är heeelt underbar.

    Jens

     
Skicka en kommentar
<< Home
 

© 2006 miserabilism | Blogger Templates by Gecko & Fly.
No part of the content or the blog may be reproduced without permission.

 
lonely girl dekorbild
 

Web This Blog
Om mig


Namn: miserabilism
E-post: miserabilism@gmail.com

Mer information

Senaste inläggen
Arkiv
Här skriver jag också
Länkar
Prenumeration