miserabilism

music gets the best of me, but you get the rest of me
02 januari, 2009
Velore & Double-O - Your Ugly (1987)


Aaaaah. Den tidigsena hiphopen. Beefarna. Det verbala boxandet. Så härligt naivt i all sin påklistrade hårdhet. Som Velore och Double-O. Hårdare än hårdast på baksidebilden. Rappande som spänner mungipemusklerna och gör sitt bästa för att posera armkorsat på äkta gatunivå. Och självklart hårt jobbande med att hitta på nya, kreativa rim för att säga att någon är dum i huvudet eller sprutful.

Bara några år senare rullade hiphopen runt med mini-uzis hängande runt halsen. Så kan det gå.

Egentligen är det här ganska standardmässig hiphop och ett ganska svenssonmässigt barn av sin tid. Det riktigt intressanta är det man hittar bakom spakarna. Producent för tolvan är Gary Pozner, en gång keyboardist i klassiska hiphop- och dansmusikpionjärerna Tom Tom Club.

Det här är däremot ingen "Genius of Love", om vi säger så. Och fyra väldigt snarlika versioner är väl sådär kul.Velore & Double-O - Your Ugly (12" Version)

(For the Love of Jof är en resa genom digitaliserandet av en hel hög vinylskivor som dagensskiva-forumveteranen jof dumpade på min hallmatta eftersom han hade tröttnat på att ha dem liggande)

Etiketter: , , ,

posted by miserabilism @ 15:03  
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home
 

© 2006 miserabilism | Blogger Templates by Gecko & Fly.
No part of the content or the blog may be reproduced without permission.

 
lonely girl dekorbild
 

Web This Blog
Om mig


Namn: miserabilism
E-post: miserabilism@gmail.com

Mer information

Senaste inläggen
Arkiv
Här skriver jag också
Länkar
Prenumeration