miserabilism

music gets the best of me, but you get the rest of me
14 januari, 2007
Space Disco Express
MIR space station in orbit

Under alla år min far arbetade konstaterade han alltid att arbetet tog alldeles för mycket tid från golfen. Jag kan säga samma sak. Ja, även om "golfen" i mitt fall skulle bli "musik" och "skrivande".

Efter en rivstart på året hoppas jag snart kunna ta tag i andra halvan av årssammanfattandet av 2006. Efter att jag fått färdigt min lista över de album jag gillade bäst 2006 börjar det bli dags att ta tag i låtarna. Hej och hå. Bättre sent än aldrig och allt det där. Förhoppningsvis blir det dags för det senare i kommande veckan eller så. Vi får se.

Mitt i allt post-2006:ande hann jag med en snabbdykning i 1980 också. Hos Change. Change kommer förmodligen alltid vara mest kända för sitt samarbete med Luther Vandross, vilket resulterade i själfylld disco, men Change hade även andra strängar på sin lyra. Jag menar, de var ju italienare som gjorde disco.

På samma album som de två fullständigt fantastiska Luther-låtarna "The Glow of Love" och "Searching", fast inte alls dränkt i samma uppmärksamhetsstrålkastarljus, återfanns också "The End". En låt som, tvärtemot de båda nämnda låtarna, snarare hade mer med strong Moroder, Jarre, Kraftwerk och Cerrone än med den amerikanska disco som Luther i vanliga fall pysslade med vid den här tiden. Iskallt penetrerande rymddisco som ingick i den skara eurodisco som kom att lägga grundplåten för en stor del av italodiscons fascination för instrumentala rymdäventyr som kom att färga en stor del av åttiotalet.


Change "The End"

Etiketter:

posted by miserabilism @ 15:18  
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home
 

© 2006 miserabilism | Blogger Templates by Gecko & Fly.
No part of the content or the blog may be reproduced without permission.

 
lonely girl dekorbild
 

Web This Blog
Om mig


Namn: miserabilism
E-post: miserabilism@gmail.com

Mer information

Senaste inläggen
Arkiv
Här skriver jag också
Länkar
Prenumeration