miserabilism

music gets the best of me, but you get the rest of me
15 april, 2009
The Shades of Love - Keep in Touch (Body to Body) (1982)


En av de bästa låtarna i jof-högen var också en av dem jag kände till sedan tidigare. Bakom The Shades of Love dolde sig Lonnie Johnson (som också producerade och skrev Royalle Delites "(I'll Be A) Freak for You") och keyboardproducentmästaren Patrick Adams. Och ja, självklart är Adams omisskännliga keyboardljud inbjudet till festen.

"Keep in Touch (Body to Body)" var dessutom första hiten för rösten i projektet: Meli'sa Morgan. Morgan skulle sedan gå vidare och även sjunga på High Fashions enda, men klassiska, hit "Feelin' Lucky Lately". Också det 1982. Hon gick sedan vidare med släpp i eget namn som gav henne hit med en cover av Prince "Do Me Baby". Med på albumet som "Do Me Baby" låg på fanns även den låt hon förmodligen mest förknippas med idag: "Fool's Paradise". Detta tack vare att Jay-Z samplade låten till sitt debutalbum och låten "Can't Knock the Hustle". Han släppte även en version där Meli'sa bjöds in att sjunga.

Finemangboogiedisco, som Venture Records var bra på.The Shades of Love - Keep in Touch (Body to Body)

(For the Love of Jof är en resa genom digitaliserandet av en hel hög vinylskivor som dagensskiva-forumveteranen jof dumpade på min hallmatta eftersom han hade tröttnat på att ha dem liggande)

Etiketter: , , , , , , , ,

posted by miserabilism @ 19:05  
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home
 

© 2006 miserabilism | Blogger Templates by Gecko & Fly.
No part of the content or the blog may be reproduced without permission.

 
lonely girl dekorbild
 

Web This Blog
Om mig


Namn: miserabilism
E-post: miserabilism@gmail.com

Mer information

Senaste inläggen
Arkiv
Här skriver jag också
Länkar
Prenumeration