miserabilism

music gets the best of me, but you get the rest of me
14 april, 2009
Koffie - And I'm Telling You I'm Not Going (1983)


Ännu en artist som drunknat i musikhistoriens obevekliga vågor. Det hann bli två singlar för artisten Koffie, båda cover-versioner av kända låtar. 1984 var det Bonnie Tylers "Total Eclipse of the Heart" och året före, för övrigt samma år som originalet av "Total Eclipse of the Heart" kom, var det "And I'm Telling You I'm Not Going" som låg uppslagen i sånghäftet.

"And I'm Telling You I'm Not Going" såg dagens ljus i och med Broadway-musikalen "Dream Girls" från 1981. Då var det Jennifer Holiday som stod för sången, en låt som hon dessutom fick en hit med 1982 när den stökats om lite för listorna.

Producenter när Koffie finns chans att göra lite hi-energy/postdisco av Broadway blev Mitch Faber (som 1978 producerade den vid det här laget smått klassiska Penthouse-discoskivan) och Warren Schatz (som bland annat arbetade med The Brothers, The New York Community Choir och Vicki Sue Robinson).



Koffie - And I'm Telling You I'm Not Going (Radio Version)

(For the Love of Jof är en resa genom digitaliserandet av en hel hög vinylskivor som dagensskiva-forumveteranen jof dumpade på min hallmatta eftersom han hade tröttnat på att ha dem liggande)

Etiketter: , , , , , , , , , ,

posted by miserabilism @ 20:29  
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home
 

© 2006 miserabilism | Blogger Templates by Gecko & Fly.
No part of the content or the blog may be reproduced without permission.

 
lonely girl dekorbild
 

Web This Blog
Om mig


Namn: miserabilism
E-post: miserabilism@gmail.com

Mer information

Senaste inläggen
Arkiv
Här skriver jag också
Länkar
Prenumeration