miserabilism

music gets the best of me, but you get the rest of me
08 april, 2009
Meco - Theme from Close Encounters (1977)


I högen skivor jag fick från jof tillhör Meco inte en av de nya bekantskaperna. Tvärtom var Meco ett av de namn som jag har längst förhållande till. Dominick J. Monardo kommer förstås mest vara förknippad med discofieringen av John Williams klassiska tema till "Stjärnoras krig", men det stannade inte bara där.

Förutom ett par olika tagningar kring "Stjärnornas krig" (bland annat temat till "Rymdimperiet slår tillbaka", "Cantina Band" och julskivan "Christmas in the Stars: The Star Wars Christmas Album") inspirerades han också att göra disco av "Trollkarlen från Oz", "Stålmannen", "En amerikansk varulv i London", plus en skiva med en hel drös klassiska filmteman. Och så, på den här hans första skiva, var det filmen och musiken till "Närkontakt av tredje graden" som fick agera inspirationskälla.

Tja, vad mer finns egentligen att säga? Annat än att alla som gett en låt titeln "What Can You Get a Wookiee for Christmas (When He Already Owns a Comb?)" är värd all respekt som finns.Meco - Theme from Close Encounters

(For the Love of Jof är en resa genom digitaliserandet av en hel hög vinylskivor som dagensskiva-forumveteranen jof dumpade på min hallmatta eftersom han hade tröttnat på att ha dem liggande)

Etiketter: , , , ,

posted by miserabilism @ 19:26  
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home
 

© 2006 miserabilism | Blogger Templates by Gecko & Fly.
No part of the content or the blog may be reproduced without permission.

 
lonely girl dekorbild
 

Web This Blog
Om mig


Namn: miserabilism
E-post: miserabilism@gmail.com

Mer information

Senaste inläggen
Arkiv
Här skriver jag också
Länkar
Prenumeration