miserabilism

music gets the best of me, but you get the rest of me
14 april, 2009
Cheyne - Rude Boy (1984)


Det börjar kännas som att jofs musiklyssnade (eller åtminstone tolvtumsinköpande) under åttiotalet tog sitt avstamp i musiken till filmen "Weird Science" från 1985. Två namn som tidigare dykt upp under den här resan genom jofs tolvor och som hade låtar med just i filmen "Weird Science" var Oingo Boingo och Taxxi. Här kommer ännu en "Weird Science"-artist.

Av de här tre artisterna var det helt klart Cheyne som drog längsta strået vad gällde "Weird Science"-låtar. Hennes "Private Joy" kunde varken Taxxis "Forever" eller Oingo Boingos titellåt rå på. Okej, egentligen var det på sätt och vis en rätt meningslös låt, eftersom det var en cover så trogen originalet att man undrar varför de överhuvudtaget brydde sig om att göra den. Men samtidigt är "Private Joy" en av Prince allra, allra bästa låtar. Att göra en ren blåkopia i det fallet räcker förstås ungefär hur långt som helst.

"Rude Boy" är betydligt mindre dans och betydligt mer hiphop. Någonstans mitt emellan å ena sidan Wee Papa Girl Rappers och The Cookie Crew och å andra sidan Lady Sovereign och Lily Allen.Cheyne - Rude Boy [Mixed by Fred Torchio & Panache Productions]

(For the Love of Jof är en resa genom digitaliserandet av en hel hög vinylskivor som dagensskiva-forumveteranen jof dumpade på min hallmatta eftersom han hade tröttnat på att ha dem liggande)

Etiketter: , , , , , , , , ,

posted by miserabilism @ 19:18  
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home
 

© 2006 miserabilism | Blogger Templates by Gecko & Fly.
No part of the content or the blog may be reproduced without permission.

 
lonely girl dekorbild
 

Web This Blog
Om mig


Namn: miserabilism
E-post: miserabilism@gmail.com

Mer information

Senaste inläggen
Arkiv
Här skriver jag också
Länkar
Prenumeration