miserabilism

music gets the best of me, but you get the rest of me
23 oktober, 2005
Tio tokbra 2005:43
Det här är rätt enkelt. Tio tokbra. Låtar, för det mesta. Så långt har jag flytdynan på mig.

Däremot är ungefär allt annat ett enda, visserligen inte så stort, experiment. Den här sidan. Formatet de tio tokbra kommer att presenteras. Jag kommer nämligen luta mig mot ett heltigenom nyskapande och banbrytande koncept jag döpt till "Listen Without Prejudice" (ett koncept jag har dagensskiva.com-forummedlemmen Vismut och George Michael att tacka för).

Tio tokbra. Förpackade som en mp3-fil. Att dra ner och lyssna på. Och ja, it's a first. Har aldrig gjort sånt här tidigare, vilket säkert kommer att märkas. Lyssna på egen risk.

Låtlistan? Kommer om någon vecka eller så. Tills vidare är det bara att sätta igång att spåna fram gissningar (eller droppa de ni kan för att hjälpa andra på traven) i kommentarsfälten. Underhållning för hela familjen. Minus korsordet.

43 minuter, 40 MB:
Ladda ner


Låtarna:

01. Connie Harvey "Thank You Lord (Jazz-n-Groove Graced Out Dub)" (2004)
Man kan säga vad man vill om dub-mixar, men de plockar för det mesta fram det centrala i originalet. Det räcker rätt långt som programförklaring.

02. Ce Ce Rogers "It's Alright (Gee's Classic Club Mix)" (2005)
Egentligen räcker det ju att det står Ce Ce Rogers för att jag vet att det kommer bli bra. Som så många av housens vokalistpionjärer har han en röst som går rakt in i magen oavsett vilken musik som råkar spelas i bakgrunden. När sedan Grant Nelson kärleksfull skänker en låt värdig Ce Ces röst, ja då känns det som att det nog ordnar sig till slut för oss alla.

3. Dennis Ferrer "Reach 4 Freedom (DF's Vocal Mix)" (2002)
"Ignorants can disappear / if you take the time to hear / hear us sing". Musik har kraft att förändra. Glöm aldrig det.

04. Kathy Brown "Joy (David Morales Radio Edit)" (1999)
Varje gång jag hör Kathy sjunga är jag övertygad om att Loleatta Holloway och Jocelyn Brown på något sätt måste ha lyckats skapa ett kärleksbarn i discoerans vakuum. Att David Morales dessutom har en av sina allra finaste stunder gör inte saken sämre. What we need is joy, what we need is joy.

05. Michelle Weeks "The Light (Jamie Lewis Main Mix)" (2003)
Jag kan inte låta bli att känna att Michelle Weeks är den spirituella housens Nate Dogg. Vill du att din musik ska kännas lite mer gangsta? Bjud in Nate. Vill du att din house ska kännas lite mer Gud? Ring Michelle. Men å andra sidan, med den rösten och den basgången kan det inte vara långt kvar dit upp.

06. The Movement feat. Brian Chambers "We Get Up (Main Mix)" (2003)
Ibland drar Copyright på sig stora uppmuntrarmössan, bjuder in Brian Chambers och bjuder världen på musik som är så där fantastiskt livssprudlande att alla höstdeppare borde direktinjicera den rakt in i blodomloppet.

07. Joe T. Vannelli Project "Sweetest Day of May (Greed's E.Phorik Vocal Mix)" (1995)
Vart ska man bege sig om man vill hitta hjärtat i den amerikanska housen? Ibland tror jag nästan att det är Italien. Framförallt när någon baxat in ett housepiano i studion. Ett housepiano som låter precis som housepianon ska det är dags för gospelitalo.

08. Underground Dance Artists United for Life feat. Barbara Tucker "Most Precious Love (DF's Future 3000 Mix)" (2005)
Dennis gör ju inte bara musik på egen hand. Han är ju även en jäkel på att remixa. Det krävs för att ge sig i kast med en av de bästa låtarna från förra årets bästa album. Men med ett pumpande piano och mörkt mullrande stråkar lyckas han inte bara matcha originalet, han lyfter sin version långt, långt över Blaze produktion på vingarna hos årets mäktigaste kör.

09. Inner City "Do Me Right (Serial Diva Radio Edit)" (1996/2005)
En av årets kulturgärningar så här långt måste vara återsläppet av en av Inner Citys bästa, och i princip helt förbisedda, låtar. Varför någon den här gången fått för sig att ge ut den under namnet "Inner City feat. Paris Grey" har jag verkligen ingen aning om, men det förändrar inte det faktum att Serial Divas remix låter lika fantastisk idag som när den kom. Att pianot mer eller mindre plockats direkt från "Pennies from Heaven" är givetvis en enda stor slump.

10. Urban Blues Project feat. Bobby Pruitt "We Are One (U.B.P. Classic Mix) (2001)
Det finns faktiskt få låtar som kan lyfta mitt humör de dagar det behövs lika effektivt som "We Are One". Visst, UBP gör ju för det mesta skitbra grejer, under alla sina olika namn, men när de anordnar kyrkbänksvältarfest tillsammans med Bobby Pruitt i den egna Earth Wind & Fire-stänkande mixen av "We Are One" finns det inget i deras katalog som kan mäta sig. Get your hands up! Get your hands up!
posted by miserabilism @ 14:02  
0 Comments:
Skicka en kommentar
<< Home
 

© 2006 miserabilism | Blogger Templates by Gecko & Fly.
No part of the content or the blog may be reproduced without permission.

 
lonely girl dekorbild
 

Web This Blog
Om mig


Namn: miserabilism
E-post: miserabilism@gmail.com

Mer information

Senaste inläggen
Arkiv
Här skriver jag också
Länkar
Prenumeration